Logo Gras
Default

Rijangst

Het is niet voor iedereen even vanzelfsprekend om te beginnen met rijlessen. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je angst hebt om te starten met de lessen. Wij hebben al veel mensen die er erg tegenop zagen toch zelfverzekerd de weg op gekregen. Wie weet kunnen we jou ook helpen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen en ons jouw probleem voor te leggen.

FAALANGST

Mensen met faalangst kunnen een speciaal rijexamen, het faalangstexamen, afleggen. Een uitgebreide proef leverde positieve resultaten op. De speciale aanpak heeft een gunstige invloed op de ervaren spanning en leidt tot een realistischer prestatie tijdens het rijexamen.

Maar het beste kun je faalangst al tijdens de opleiding aanpakken, en niet alleen bij het examen. Op die manier kun je al vanaf je eerste rijles werken aan de spanning. Al onze instructeurs hebben hier veel ervaring mee. Eén van onze instructeurs is hierin zelfs gespecialiseerd. Hij heeft hiervoor speciale opleiding gedaan. Op verzoek kun je bij hem je rij-opleiding volgen. Klik hier voor meer informatie.

AUTISME EN ADHD

Voor mensen met een autisme spectrum stoornis of ADHD is het niet altijd vanzelfsprekend het rijbewijs te kunnen halen. De specifieke problemen van deze mensen zorgt ervoor dat zij door teveel prikkels of snelle afleidbaarheid het overzicht kwijt raken. De kans bestaat dan dat zij ondanks het potentieel toch moeten afhaken of überhaupt niet aan rijlessen beginnen.

Twee van onze instructeurs hebben een basiscursus autisme en ADHD gevolgd. Zij hebben geleerd signalen van overbelasting en overprikkeling bij de kandidaat te herkennen en hoe ze hiermee om kunnen gaan tijdens de rijles.

OVERIGE PROBLEMEN

Er kunnen ook meer algemene hindernissen zijn voor het behalen van je rijbewijs. Zo kun je bijvoorbeeld bang zijn voor het rijden op de snelweg of rijden onder winterse omstandigheden. Dit komt meer voor dan je misschien denkt. Schaam je niet om dit soort zaken bij je instructeur aan te kaarten. Samen kunnen jullie er aan werken om dit op te lossen zodat je toch je rijbewijs kunt halen.
 

Kijk ook eens op www.rijangstnederland.nl voor meer informatie rondom rijangst.

snel contact?

Voer je naam en telefoonnummer
in en wij bellen terug.
Naam:
Telefoonnummer: