Zo werken wij

Onze enthousiaste en ervaren instructeurs stemmen de lessen helemaal op jou af. In een logische volgorde werk je met een vaste instructeur stap voor stap aan voertuigbeheersing, kijkgedrag en verkeersinzicht op een manier en in het tempo die bij jou passen. Het rijbewijs halen is een gezamelijke inspanning van jou en jouw instructeur. Voor de een is de weg er naar toe wat eenvoudiger dan voor de ander, maar de instructeur doet er alles aan om jou zo snel mogelijk te begeleiden naar het einddoel: als zelfverzekerde en veilige bestuurder het rijbewijs halen.

De rij-opleiding

Tijdens je eerste rijles maak je kennis met de instructeur en de lesauto. Je gaat meteen aan de slag. Na uitleg van de instructeur begin je met het leren bedienen van de auto. Aan het eind van deze les spreken jullie af hoe vaak en wanneer je wilt lessen. Alle lessen worden in onderling overleg gepland en in een online agenda gezet. Met de rijles app op je telefoon wordt elke rijles automatisch aan jouw agenda toegevoegd en krijg je een half uur voor de les een herinnering.
Zodra je er aan toe bent doe je een tussentijdse toets bij het CBR. De toets verloopt als een echt examen. Na afloop krijg je advies van de examinator over de onderdelen waaraan nog gewerkt moet worden en je kunt vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen. Deze hoef je dan tijdens het examen niet meer te doen. De tussentijdse toets is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het examen en om eventuele nervositeit weg te nemen.
Je sluit je rij-opleiding natuurlijk af met het praktijkexamen bij het CBR. Uit ervaring en deskundigheid weet de instructeur precies wat jouw niveau moet zijn om voor een examen te slagen en dat rijbewijs te halen. Het examen wordt aangevraagd als jouw niveau hoog genoeg is, zodat je daarna als zelfstandige en verantwoordelijke bestuurder zelfverzekerd en veilig de weg op kunt.