Begeleiding rijtest CBR

Met een rijtest beoordeelt het CBR of jij op een veilige en verantwoorde manier aan het verkeer kunt deelnemen. Een arts van het CBR bekijkt op basis van jouw Gezondheidsverklaring en het rapport van de medisch specialist of een rijtest nodig is. Is dat het geval? Dan krijg je hiervoor een uitnodiging. Daarin staat of je de test doet in jouw eigen auto of in een lesauto. In beide gevallen kunnen wij jou begeleiden.

Afspraak maken

Als je bericht hebt gekregen dat je een rijtest moet doen in jouw eigen auto dan kan je hiervoor zelf een afspraak maken bij het CBR. Dit gaat niet via een rijschool. Ook bij het doen van de rijtest is aanwezigheid van een rij-instructeur niet nodig. Dit kan dus helemaal zonder onze tussenkomst geregeld worden. Maar als je vragen hebt mag je die altijd aan ons stellen. Of als je voor de rijtest toch graag wat begeleiding wilt en nog wat tips wilt hebben dan kan dat bij ons.

Als je bericht hebt gekregen dat je een rijtest moet doen in een lesauto dan kunnen wij deze afspraak voor jou bij het CBR inplannen. Vervolgens spreken we af hoe we jou het beste kunnen begeleiden naar de rijtest toe. Meestal is het wenselijk om voor de rijtest in de lesauto oefenen. We overleggen samen hoeveel uren we daarvoor inplannen. Tijdens deze uren bereiden we je voor op de rijtest zodat je weet wat je ervan kunt verwachten. Op de dag van de rijtest komt de instructeur jou thuis ophalen met de lesauto en rijden jullie samen naar het CBR waar de rijtest plaatsvindt. Na afloop brengt de instructeur jou weer thuis.